Bošnjaković: “Refrešovali” smo se i protiv Borca idemo na pobjedu!

Tuzla City će u petak na Tušnju dočekati ekipu Borca u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim povodom je održana konferencija za medije kluba iz Simin Hana.

Javnosti se obratio trener Milenko Bošnjaković.

“Mi smo iskoristili reprezentativnu fazu da “refrešujemo” sve one dobre stvari koje smo radili na pripremama u Turskoj. Također smo radili na otklanjanju nedostataka koje smo uočili u ova prva četiri proljetna kola. Na pripremama u Turskoj smo izgledali dosta dobro kao i prvu utakmicu u Širokom, a onda smo naišli na neuslovne terene. U suštini sam zadovoljan momcima i nemam im šta zamjeriti izuzev utakmice u Banja Luci protiv Borca”, kazao je Bošnjaković.

Potom se prebacio na ono što slijedi u petak na Tušnju.

“Borac izgleda dosta bolje u odnosu na početak sezone. Osjeti se tu trenerska ruka Vinka Marinovića. Očekuje nas izuzetno kompleksna utakmica. Međutim, mi imamo svoje adute. Nastojat ćemo da se suprostavimo što je bolje moguće i da iz ove utakmice ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda”, dodao je strateg Tuzla Cityja.

Kada je u pitanju stanje u ekipi, Bošnjaković je rekao:

“Svi su na broju. Osim Dine Ćorića za koga ćemo danas na treningu znati hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu. Ostali su spremni i jedva čekaju da počne utakmica.”

Ekipa će danas prvi puta istrčati na renovirani Tušanj gdje će osjetiti hibridni travnjak koji se nalazi u sjajnom stanju.

Utakmica Tuzla City – Borac je na programu u petak u 18 sati, a prijenos je na Areni Sport. (tc)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *