Bošnjaković: Pokušat ćemo u pauzi pronaći protivnika za uigravanje

Reprezentativnu pauzu fudbaleri Tuzla Cityja dočekali su u popriličnom raspoloženju, s obzirom da su Široki napustili neporaženi. Trener Milenko Bošnjaković bio je vidno zadovoljan.

– Možda ostaje žal što nismo osvojili sva tri boda, a bili smo jako blizu. U sudijskoj nadoknadi imali smo dvije sjajne prilike, ali nije ušla. Međutim, možda bi prije meča i bili zadovoljni s obzirom u kakvoj smo krizi. Ali šta je tu je. Uglavnom ono što ohrabruje jeste odnos i naša igra s kojom sam zadovoljan i daje nam za pravo da opstanak ne bi smio doći u pitanje, kaže Bošnjaković u izjavi za službenu klupsku stranicu.

Od novajlija tu su Đorđe Pantelić i Giorgi Ivaniadze dok Aleksey Nikitin tek treba da zaigra.

– Đorđe je pokazao da će nam biti od velike koristi, samo da još počne zabijati dok Ivaniadze to već radi. Nikitin je pri kraju sa administrativnim preprekama da zaigra. S njima smo dobili dodatnu širinu, kaže Bošnjaković.

Ponosan je na klupske reprezentativce.

– Velika je stvar da su Šukilović i Karić u U-21 reprezentaciji i sigurno da predstavljaju budućnost kluba. Obojica su standardni igrači i sigurno je da mogu još napredovati, kaže šef stručnog štab Plavih.

Naredni vikend je pauza a potom na Tušanj dolazi Borac.

– Pokušat ćemo pronaći nekog protivnika za uigravanje iako sve ekipe u nižim ligama imaju takmičarske utakmice. Nije jednostavno pronaći protivnika ali snaći ćemo se. Želim da  igrači što su manje igrali nešto odigraju i da vidimo koliko ko može. Što se tiče Borca nedavno su nas savladali sa 3:0 i sigurno je da neće biti jednostavno. No, mi se borimo za goli život i znamo šta nam je činiti, zaključio je Bošnjaković.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *