Bosnić suočen s izostancima: Koga nema, bez njega se mora i može

0
248
vedran bosnic najav uakmica bugarska bih kvalifikacije sp
Vedran Bosnić, (Foto: SCsport)

Košarkaški reprezentativci BiH okupili su se danas u Rigi pred dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će odigrati upravo u glavnom gradu Latvije.

Nažalost, selektor Vedran Bosnić primoran je dodatno skratiti ionako skraćeni spisak.

Zbog bolesti i povreda otpali su Ismet Sejfić, Karlo Matković, Darko Talić i Nedim Buza. U našem nacionalnom timu neće biti ni Amara Alibegovića, jer mjesta ima samo za jednog naturalizovanog igrača, u ovom slučaju Johna Robersona.

“Nažalost, poslije Sejfića, u zadnja 24 sata smo ostali bez Matkovića, Talića i Buze, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću odgovornost. Povrede, odnosno bolest ih je spriječila da budu sa nama. Koga nema, bez njega se mora i može. Veselim se našem prvom treningu u utorak, nadam se da će testovi koje smo uradili danas biti negativni i da ćemo moći računati na ovih 12 ‘žigosanih’ koje trenutno imamo”, kazao je Bosnić u javljanju za SCsport iz Rige.

Dakle, u kadru su ostali sljedeći košarkaši: John Roberson, Sani Čampara, Muhamed Pašalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Tihomir Vranješ, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Ajdin Penava i Jure Zubac.

Podsjećamo, reprezentacija BiH protiv Grčke igra u subotu, 20 februara, a dva dana kasnije kvalifikacije zaključuje susretom s Bugarskom.

Zmajevi su još ranije osigurali plasman na EP.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here