Izdvajamo

Bosnić se nije predomislio: Adis Bećiragić novi selektor Zmajeva

Na sastanku sa članovima Upravnog odbora KSBiH pristao sam preuzeti funkciju selektora imajući u vidu nezahvalan trenutak u kojem se sve ovo dešava

0
351
Adis Bećiragić će na klupi zamijeniti Vedrana Bosnića (Foto: Internet)

Adis Bećiragić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovina, novi je selektor košarkaške reprezentacije naše zemlje. 

Na klupi Zmajeva naslijedit će Vedrana Bosnića, koji je 8. juna podnio ostavku.

Bećiragić je dresu našeg državnog tima nosio od 1993. do 1999. godine. Rođen je 18. juna 1970. godine u Sarajevu, a košarku je profesionalno igrao deset godina.

Karijeru je počeo u sarajevskoj Bosni 1990, a završio 2000. godine u Ulkersporu.

Tokom trenerske karijere radio je kao trener u Turskoj, Kosovu, Albaniji, a bio je selektor Iraka.

Osim Bećiragića, kandidati za upražnjenu klupu bili su Emir Mutapčić, te Milan Tomić, ali je prednost dobila bivša “šestica” Zmajeva, prenosi Faktor.

– Prije svega, moram naglasiti kako mi je jako žao zbog posljednjih dešavanja u vezi s ostavkom Vedrana Bosnića. Zvao sam ga prije pet dana i zamolio da još jednom razmotri svoju odluku, zaista sam vjerovao svim srcem da će na kraju ipak ostati. Stvarno mi je žao jer on je taj koji je trebao završiti posao koji je tako sjajno radio.

Na sastanku sa članovima Upravnog odbora KSBiH pristao sam preuzeti funkciju selektora imajući u vidu nezahvalan trenutak u kojem se sve ovo dešava. Sve znam, bit će teško, ali koji sam izbor imao? Da kažem ne i reprezentaciju svoje zemlje gurnem u još veće probleme!? – govori Bećiragić te naglašava:

– Malo je vremena do naredne dvije utakmice kvalifikacija za SP, a jako puno posla. Zamolio bih javnost da nastavi pružati podršku našim sjajnim momcima, svi zajedno ćemo dati maksimum u periodu koji je pred nama.

Moram naglasiti da će sa mnom od augusta u stručnom štabu biti i Gordan Firić, moj bivši saigrač i čovjek koji je s toliko ljubavi nosio dres reprezentacije, što mi je veliko zadovoljstvo. Idemo dalje, budite uz nas – zaključio je Bećiragić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here