Bosnić se nada da će Musa ipak igrati protiv Češke i Bugarske

0
79
vedran bosnic kvalifikacije bih sp musa
Vedran Bosnić (Foto: Arhiva)

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić je jučer dobio loše vijesti iz Španije – Džanan Musa je zbog koronavirusa upitan za susrete kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske.

Susreti se igraju 26. i 29. novembra, a Bosnić se ipak nada da bi se Musa mogao oporaviti i biti na raspolaganju u tim mečevima.

“U Španiji veoma često testiraju igrače, praktično svakodnevno. Sve do jučerašnjeg testa Džanan je bio negativan, stoga ostavljam otvorenu mogućnost da posljednji nalaz možda nije tačan. Također je asimptomatičan i prebolio je ranije ove godine koronu. On će se, u svakom slučaju, testirati i u narednim danima, čekamo rezultate i nadamo se najboljem. Moram naglasiti da ima ogromnu želju da nastupi za reprezentaciju, mjesecima smo u redovnom kontaktu i pričali smo o svemu što se tiče predstojećih mečeva. Raduje se okupljanju i nastupu naše ekipe pred publikom, zato se itekako zabrinuo kada je dobio posljednji nalaz. Ipak, ponavljam, nadamo se najboljem”, ističe selektor Bosnić.

Prvi trening reprezentativci BiH trebali bi obaviti u ponedjeljak, kada se očekuje i da tim bude kompletiran nakon što Zmajevi okončaju svoje obaveze u klubovima.

Susret BiH – Češka igra se narednog petka u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here