Bosnić optimista: Kvalifikacije kao priprema za Eurobasket

0
106
Vedran Bosnić optimista (Foto: Arhiva)

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će 2023. godine biti održano u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Naš nacionalni tim nalazi se u grupi F zajedno sa selekcijama Litvanije, Češke Republike i Bugarske. Sigurno da “Zmajeve” ne čeka lagana misija, ali selektor Vedran Bosnić poručuje kako je uz pravi pristup sve moguće.

– Dobili smo ekipe koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo što konkurentniji i pokušamo izboriti drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iskreno se nadam da će biti dozvoljeno prisustvo publike na utakmicama kvalifikacija, puna dvorana u domaćim susretima predstavljala bi veliku motivaciju igračima i meni – ističe Bosnić u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

– Najvažnije je da budemo zdravi i da na pravi način iskoristimo prve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kako bi se što bolje pripremili za Eurobasket, koji nas čeka sljedeće godine – dodao je selektor bh. tima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here