Bosanka, Lejla Tanović 12. biciklistkinja svijeta

Bosanka, Lejla Tanović nakon posljednjeg upisa bodova napredovala je na UCI ranking listi. Sada je 12. biciklistkinja svijeta.

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine, četverostruka balkanska i 14 puta državna prvakinja Lejla Tanović nakon posljednjeg upisa bodova napredovala je na UCI ranking listi.

Tanović je nakon sjajnih rezultata napredovala na svjetskoj listi biciklistkinja za 11 pozicija i sada zauzima 12. mjesto.

Bh. biciklistkinja je proteklog vikenda osvojila UCI C1 utrku u Češkoj i upisala 60 UCI bodova, dok je sedam dana ranije završila na 11. mjestu na Evropskom prvenstvu Švicarskoj.

Svojim plasmanom na Evropskom prvenstvu ostvarila je najbolji plasman za Bosnu i Hercegovinu na evropskoj biciklističkoj sceni, a bolji rezultat i ulazak u deset najboljih izmakao je usljed tehničkih problema na biciklu.

Naredno takmičenje za Tanović bit će najjača UCI HC kategorija u Italiji, staza važi za jednu od najzahtjevnijih u Evropi sa dužinom od 123 kilometra i 3.500 metara visinskog uspona.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *