Bosanac osumnjičen za spolno zlostavljanje djeteta u Istri

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je u četvrtak prvi put ispitalo 69-godišnjeg državljanina BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolno zlostavljanje i iskorištavanja djeteta.

Kako piše Index.hr, sumnjiči se za dva krivična djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina, jedan pokušaj krivičnog djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina i dva krivična djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od petnaest godina.

Državno odvjetništvo je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjaka zbog navedenih krivičnih djela, navodi se u saopćenju pulskog ODO-a.

Postoji sumnja da je 69-godišnjak od novembra 2020. do aprila 2021. godine, na području Istarske županije, počinio navedena krivična djela na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, objavio je ODO.

Općinsko državno odvjetništvo je podnijelo Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 69-godišnjaka zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Županijski sud u Puli prihvatio je navedeni prijedlog i određen je pritvor osumnjičenom. (tl)

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *