Medo Osmanović danas sahranjen, supruga još u bolnici, ali izvan životne opasnosti

Mehdin Osmanović je invalid bez jedne noge (amptutacija) i bolovao je od dijabetesa. Bio je, kažu komšije, psihički nestabilna osoba. Sa suprugom se često svađao

2
771
Policija ispred kuće u naselju Moluhe u kojoj je Mehdin Osmanović aktivirao ručnu bombu (Foto: D. Zabuš, arhiva)

Na mezarju Kalebići u Tuzli danas je sahranjen Mehdin (Šabana) Osmanović (57) zv. Medo, osoba koja je 19. maja u jutarnjim satima, u tuzlanskom naselju Moluhe, aktivirala bombu i tom prilikom je poginula.

Dženaza je klanjana u 15 sati ispred Vikaljske džamije u Tuzli.

Kako su mediji izvjestili, tom prilikom teško je ranjena i njegova supruga Elvira Osmanović, koja se od tada s teškim povredama nalazi na liječenju u UKC Tuzla.

Mehdin Osmanović je invalid bez jedne noge (amptutacija) i bolovao je od dijabetesa. Bio je, kažu komšije, psihički nestabilna osoba. Sa suprugom se često svađao.

Špekuliralo se da je Osmanović imao dvije bombe – jednu za sebe, a drugu za suprugu, ali policija nije potvrdila takve informacije.

Ljekari su tog dana na mjestu tragedije konstatovali smrt Mehdina Osmanovića, svojevremeno vozača u OG-5 Armije BiH. Njegova supruga hospitalizirana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa višestrukim povredama.

Elvira Osmanovići i dalje je u teškom zdravstvenom stanju, ali životno nije ugrožena.

– Kod pacijentkinje su konstatovane brojne povrede po cijelom tijelu od gelera. Podvrgnuta je operativnom zahvatu. Trenutno se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla, ali je van životne opasnosti – kaže glasnogovornica UKC Tuzla, Ersija Aščerić Mujedinović.

Istraga o ovom slučaju još traje. (TL)

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here