Bombardovanje neviđenih razmjera: Gazu gađalo 100 aviona

"Oko stotinu borbenih aviona" korišteno je u izraelskom bombardovanju pojasa Gaze tokom noći u kojem su uništene stotine Hamasovih ciljeva, rekao je šef operacija izraelskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Gilad Keinan

Mogli su se vidjeti ogromni plamenovi kako se dižu u nebo – činilo se da koriste različite vrste bombi, javio je za BBC Rushdi Abualouf iz Khan Younisa u Gazi.

U ovdašnjoj bolnici vozači hitne pomoći su mi rekli da ne mogu ni sa kim da komuniciraju, pa su samo vozili u pravcu eksplozije.

Svugdje je nastala panika, čak i ovdje u Khan Younisu, gdje je bombardovanje bilo manje, jer ljudi pokušavaju doći do članova porodice u drugim područjima kako bi provjerili da li su bezbedni, ali su telefoni isključeni. To je totalni haos, pojasnio je.

“Oko stotinu borbenih aviona” korišteno je u izraelskom bombardovanju pojasa Gaze tokom noći u kojem su uništene stotine Hamasovih ciljeva, rekao je šef operacija izraelskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Gilad Keinan.

U postu na X, izraelske snage su citirale Keinana koji je rekao da je “cilj zračnih snaga jasan – uništiti sve što je dotaknula ruka Hamasa”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *