“Bombarder” Benjamin Čičkušić novi član RK Slobode (Foto)

Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH rukometaš igra na poziciji srednjeg beka, ali po potrebi može pokrivati i ostale bekovske pozicije

0
190

Dobro poznato ime bosanskohercegovačkog rukometa Benjamin Čičkušić novi je član RK Sloboda, saopćeno je na službenoj stranici tuzlanskog kluba.

Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH rukometaš igra na poziciji srednjeg beka, ali po potrebi može pokrivati i ostale bekovske pozicije.

Čičkušić je rođen 20. avgusta 1989. godine u Maglaju, gdje je napravio i prve rukometne korake, a 2008. godine se preselio u Katar. Tamo se vrlo brzo prilagodio i postao jedan od najboljih igrača te zemlje, što je rezultiralo i pozivom u reprezentaciju Katara. Učestvovao je i na “IHF Super Globe” turniru, koji je poznatiji kao Svjetsko klupsko prvenstvo, a tamo je igao sa legendarnim Ivanom Balićem, dok ga je sa klupe predvodio Veselin Vujović.

U Kataru je osvojio sva takmičenja koja su se na klupskom nivou mogla osvojiti, a 2012. godine uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu, te je od tad pa do danas, izuzev jednu sezonu u turkoj Superligi, branio boje bosanskohercegovačkih premijerligaša.

Već godinama unazad Čičkušić je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine i trenutno jedan od najboljih rukometaša naše zemlje. Dolazi u Tuzlu iz RK Maglaja.

RK Sloboda stvara super tim pred nastup u Evropi, te za slijedeću sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj je, ne skrivaju u klubu, glavni cilj osvajanje titule prvaka države. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here