Bolnica u centru Kijeva: Operacione sale neprestano rade

Otkad je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine, dječja bolnica u centru Kijeva prima sve ranjenike, i djecu i odrasle, ozlijeđene u ruskim napadima na širem području grada Kijeva, izvještava reporter Al Jazeere Almoutaz Bellah.

Reporter Bellah posjetio je dječju bolnicu u centru Kijeva.

“Ovo je centralna dječja bolnica u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu. Ovdje su, na liječenje, dolazila djeca iz svih mjesta i dijelova Ukrajine. Međutim, otkad je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine, ova ustanova prima sve ranjenike, i djecu i odrasle, ozlijeđene u ruskim napadima na širem području grada Kijeva – izvjestio je Bellah.

Rekao je da ni ljekari ni medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove nisu išli kući od početka ruske invazije.

– Otkad smo došli ovdje, vidjeli smo kako vozila hitne pomoći dovoze ranjene. Također, operacione sale neprestano primaju pacijente. Nažalost, među ranjenima u artiljerijskim napadima ima i djece, što je najtragičnije, kaozao je reporter.

Ljekari pružaju pomoć koliko god mogu. Među problemima s kojima se bolnica suočava je i nedostatak određenih lijekova, posebno za male pacijente.

– Nedostatak lijekova i medicinskih potrepština samo su neke od brojnih poteškoća do kojih je doveo rat, kaže u svom javljanju iz Kijeva reporter Bellah. (AJ)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *