BMA osvojio vrijedne nagrade na Internacionalnom baletnom natjecanju ‘Ana Pavlova’ u Haagu

BMA se predstavio s tri koreografije i osvojio  prvo mjesto u kategoriji "Pre- competitive classical", treće mjesto u "Juniorskoj/srednjoj" te treće mjesto u kategoriji ''Mini solo baleta''

BMA se predstavio s tri koreografije i osvojio  prvo mjesto u kategoriji “Pre- competitive classical”

Balet Mostar Arabesque (BMA) sudjelovao je na Internacionalnom baletnom natjecanju “Ana Pavlova” koje je upriličeno 18. studenoga (online ) te 24-26. studenoga u kazalištu Zeehelden, u Haagu. Na natjecanju se predstavilo oko 90 mladih talenata od 4 do 19 godina iz Rusije, Ukrajine, Rumunjske, Bugarske, Češke, Meksika, Poljske, Nizozemske i BiH.

BMA se predstavio s tri koreografije i osvojio  prvo mjesto u kategoriji “Pre- competitive classical”, treće mjesto u “Juniorskoj/srednjoj” te treće mjesto u kategoriji ”Mini solo baleta”.

Umjetnička direktorica BMA Arleta Ćehić je izjavila je kako su i do sada u Mostar donosili vrijedne nagrade s drugih natjecanja, ali da su im ove posebno značajne jer je Internacionalno baletno natjecanje “Ana Pavlova” ekstenzija Akademije ruskog klasičnog baleta, koju vode vrsni umjetnici baleta.

“Ako vam oni kažu da naša djeca zavrjeđuju najviše ocjene u domeni klasičnog baleta, bez obzira na ne uvjete u kojima radimo, onda vam ne preostaje ništa drugo, no da vjerujete u to”, kazala je Ćehić

U kategoriji “Koreografija” prvo mjesto su osvojile “Mostarske labudice” , a drugo mjesto “Na lijepom plavom Dunavu” .

Ćehić navodi kako je po prvi put prijavila svoje dvije koreografije te da joj priznanje koje je dobila od respektabilnog žirija mnogo znači u smislu da je to što je do sada radila vrijedilo i da je na dobrom putu.

Također, BMA je dobio i specijalna nagradu 50 popusta stipendije za ljetni intenzivni tečaj, a Sara Galić dobila je specijalnu diplomu kao najmlađa sudionica i njezin ples je odabran za gala večer.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *