Bloudeku izmiren dug za najkraći angažman u povijesti Slobode

0
464

Bivši šef stručnog štaba Slobode, Marijan Bloudek, koji je na Tušnju angažovan početkom oktobra prošle godine, nakon odlaska Admira Smajića i Mileta Lazarevića, u istoriju kluba ušao je kao trener koji nije vodio ekipu ni na jednom zvaničnom susretu.

Bloudek sa saradnicima Hukićem i Ribićem tokom utakmice Sloboda – Dinamo (Snimio: Miroslav Petrović)

Jedina utakmica, kada je Bloudek sjedio na klupi ekipe, bio je revijalni susret s Dinamom. Odmah po dolasku nove uprave, Bloudek je smijenjen, a na njegovo mjesto postavljen je Milenko Bošnjaković, koji je po završetku prvog dijela prvenstva odstupio s mjesta šefa struke.

Bloudek je sa Slobodom imao ugovor do kraja sezone, s plaćom od 2.500 eura i da je ostao do kraja klub mu je trebao izmiriti obavezu od oko 50.000 maraka (oko 25.000 eura), plus troškove stanarine i ishrane.

Kada su se “razilazili”, Bloudek je odbio mogućnost tužbe i naplate cjelokupnog duga, tražeći izmirenje tri plaće, jer nije kriv za raskid ugovora, a nije mu pružena šansa da Slobodu vodi protiv Širokog Brijega, za što je pripremao ekipu.

Uprava Slobode ponudila je Bloudeku 10.000 KM (5.000 eura), s tim što će mu prvu ratu isplatiti još za boravka u Tuzli, a drugu “na časnu riječ”, donijeti 1. decembra u Maribor, gdje Bloudek živi s obitelji.

Službeno je objavljeno da je s Boudekom sporazumno raskinut ugovor uz izmirenje 5.000 maraka (navodno skinuto s računa privatne firme jednog od članova UO Slobode), dok u “dokumentu” nije spomenuto obećanje o izmirenju druge rate.

Ugledni trener, kako je sam rekao, na neviđeno je potpisao spomenuti sporazum, vjerujući ljudima na riječ.

Međutim, da li svjesno ili zbog nedostatka novca, uprava Slobode nije 1. decembra isplatila Bloudeku obećanu drugu ratu, niti je taj dug unesen u poslovni bilans koji je nedavno javno objavljen.

Međutim, trenerovi prijatelji, a ujedno poslovni partneri firmi koje vode pojedini ljudi iz nove uprave Slobode, ipak su se potrudili da se ispuni obaveza “na riječ”, data treneru iz Maribora, saznaje Tuzla LIVE.

Nedavno je u Zagrebu Bloudeku u kešu isplaćena druga rata u visini od 2.500 eura i na taj “slučaj” sada je definitivno stavljena tačka, jer je bivšem šefu stručnog štaba Slobode i treneru bez ijednog službenog nastupa izmiren dogovoreni dug u iznosu 10.000 maraka.

S obzirom na to da je riječ o dugu za angažman od svega dvadesetak dana, Bloudek, osim što je trener s najkraćim angažmanom na klupi “crveno-crnih”, vjerovatno je i najbolje isplaćeni trener u poslijeratnoj istoriji Slobode. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here