Blamaža u OS BiH: Prvenstvo nije završeno, prvaci na čekanju!

0
527

Odbojkaško prvenstvo BiH službeno još nije završeno, tabela premijerligaških takmičenja u trenutku prekida nije usvojena, niti su proglašeni prvaci BiH.

Alija Fatić, predsjednik OS BiH (Foto: Arhiva)

Ovakvu odluku usvojio je jučer Upravni odbor OS BiH na osnovu mišljenja devet članova ovog tijela, koji su se e-mailom izjašnjavali o predloženim rješenjima, dostavljenim od predsjednika i generalnog sekretara OS BiH.

– Jučer smo sumirali e-mailom pristigla mišljenja članova UO i mogu da kažem da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča za mlađe kategorije. Nije završeno prvnsto, nisu usvojene trenutne tabele prvenstva, nisu proglašeni prvaci Premijer lige BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u septembru – izjavio je predsjednik OS BiH, Alija Fatić.

Odluke su očito usvojene na štetu klubova, tako da se postavlja pitanje hoće li BiH imati predstavnike u evropskim takmičenjima, CEV-u i MEVZ-u.

Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleya u ženskoj, te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

– Danas ću obavijestiti CEV da prvenstvo nije okončano, te da nećemo imati predstavnike u evropskim takmičenjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke o ovim pitanjima, niti ću kao predsjednik saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec dana vremena da se izjasne. Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OS BiH, jer su se takmičili, imali velike troškove, a na kraju je sve ispalo propalo – smatra predsjednik OS BiH.

Još u aprilu „kancelarija“ OS BiH predlagala je da se prvenstvo okonča, a prvacima proglase u prvenstvu trenutno vodeći klubovi, Kakanj ‘78 i Gacko, ali to nisu prihvatili članovi UO iz RS, smatrajući da ima vremena da se zbog pandemije virusa korona prekinuto prvenstvo ipak završi.

Poslije dugo vremena, BiH će imati u arhivi prvenstvo koje je skoro došlo do samog kraja, a nije okončano, kao i u Kupu BiH, a u kojem neće biti upisana imena pobjednika. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here