Blagić podnio krivičnu prijavu protiv Dodika i Čovića, jer nisu bili u izolaciji

0
469

Aktivista udruženja ‘Restart’ Stefan Blagić, oglasio se na svom Facebook profilu, navodeći da je podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića.

On za Dodika i Čovića kaže da se nisu pridržavali mjera izolacije, odnosno samoizolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je 23. marta bio u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Lider HDZ-a Dragan Čović je 24. marta bio u Zagrebu gdje se susreo s vrhom Hrvatske.

Kako je Blagić naveo u svojoj objavi na Facebooku, krivičnu prijavu je podnio Policijskoj upravi Teslić.

Njegovu objavimo na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“Upravo sam podnio krivične tužbe protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića, jer se nisu pridržavali mjera izolacije, tj. samoizolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima. Prijava je podnesena i protiv NN osoba koja su bila sa njima u pratnji prilikom posjete Zagrebu, odnosno Beogradu, kao i radnika DGS-a koji su propustili da se ove osobe upute u dalje formalne procedure. Smatram da su navedene osobe, prije svega, ugrozile zdravlje svojih porodica i prijatelja, a posljedično i svih ostalih kontakata. Da se razumijemo, niko nije naivan da posmisli da će Tužilaštvo naprasno početi da radi svoj posao, ali bitno je da ostane pisani trag”, naveo je Blagić.(rsa,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here