BKC TK najavljuje još četiri događaja u novembru

0
183
Praznik za ljubitelje knjige u BKC Tuzla (Foto: Arhiva)

Bosanski kulturni centar Tuzla svoje aktivnosti nastavlja suorganizacijom i domaćinstvom još četiri događaja koja se tradicionalno održavaju u ovoj kulturnoj ustanovi.

U subotu, 21. novembra, prvi put u online izdanju bit će održan Međunarodni horski šampionat “Lege Artis – Tuzla 2020“. Šampionat, koji se održava peti put, bit će realizovan u koprodukciji GUD “Lege Artis” Tuzla, BKC TK i RTV TK.

Na šampionatu, koji se zbog epidemiološke situacije održava bez publike, učestvovat će 13 horskih ansambala koji su poslali svoje snimke, a žiri će odabrati sedam koji će ući u finalno veče i takmičiti se za Grand Prix šampionata “Zlatnu liru”.

Dodjele nagrada i video snimke horskih nastupa, što će biti emitovani na sceni Velike sale BKC TK-a, gledatelji će moći pratiti uživo u programu RTV TK i na Facebook stranici RTV TK (subota od 20 sati).

U ponedjeljak, 23. novembra, od 18 sati, u Velikoj sali BKC TK Tuzla koncert povodom Dana državnosti BiH organizuje Osnovna muzička škola Tuzla, što je već postalo tradicija.

Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH bit će otvorena u utorak, 24. novembra, u Velikoj galeriji BKC TK-a, s početkom u 19 sati. Na izložbi učestvuje 18 autora – članova ULUTK-a i tri gosta.

BKC TK od 1. do 3. decembra 2020. godine bit će domaćin tradicionalnog, 12. festivala “Sevdalinko u srcu te nosim”. U okviru festivala bit će održano takmičenje harmonikaša, vokalnih interpretatora novih kompozicija u duhu sevdaha, te revijalno veče izvedbi sevdalinki poznatih izvođača uz pratnju Narodnog orkestra Dejana Milkunića.

Detalje realizacije festivala u novonastaloj situaciju uzrokovanom pandemijom virusa korona, saopštit će organizatori festivala.

Tokom decembra planiran je niz aktivnosti, od kojih je prva izložba “Iz arhiva AUFBiH 1955 – 1975” koju 10. decembra organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH, a o terminima drugih planiranih događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz BKC-a Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here