Bivši sportski direktor Rome: Džeko je profesionalac, kapiten se ne ponižava tako

0
316
želi nastaviti u Romi (Foto: Arhiva)

Nekadašnji sportski direktor Rome Walter Sabatini rekao je italijanskim medijima da trener Rome Paulo Fonseca nije trebao poniziti kapitena Edina Džeku i da su na drugi način trebali riješiti problem koji su imali.

Sabatini je na početku rekao da je vjerovatno pristrasan kada govori o Džeki, jer ga je upravo on kupio iz Manchester Cityja, a za našeg napadača rekao je da je riječ o velikom profesionalcu koji nikada nije pravio probleme.

Pitao se i zbog čega se u javnosti uvijek pravi drama u vezi s Džekom kada je riječ o igraču koji je postigao više od 100 golova za Romu i četiri puta odbio preći u drugi tim.

“Pristrasan sam jer sam ga kupio za Romu, on je veliki profesionalac i nikada nije pravio probleme. Ako je i bilo problema u svlačionici, posljedice nisu mogle biti tako velike. Sjećam se da je za dvije godine čak četiri puta prodat, a svaki put je odlučio ostati u Rimu. On je kapiten, postigao je više od 100 golova i čemu ovakva priča o Džeki uopće?”, zapitao se Sabatini.

Nakon toga je Sabatini rekao da vjeruje kako Džeko sigurno nije pravio toliko velike probleme i da ga trener Rome na kraju nije trebao poniziti.

“Zašto postoji samouništenje čitave sredine zbog stava trenera koji je dobar? Treneri ponekad donose ovakve odluke kako bi povećali autoritet u svlačionici, ali stvari moraš brzo završiti i vratiti se u normalu. Naravno, sve govorim pod pretpostavkom da Džeko nije bio toliko nepravedan da se ne može vratiti. Ja sam neko ko poznaje svlačionicu i znam da se nije moglo desiti ništa tako ozbiljno da tako važnog igrača skloni iz ekipe. Kapiten se ne ponižava osim ako ne učini nešto baš veliko”, rekao je Sabatini.

Džeko se u meču protiv Juventusa vratio u tim Rome i na terenu je proveo 28 minuta, a prije toga je propustio susrete protiv Spezije zbog povrede i Verone kada ga Foneseca nije želio uvrstiti u tim. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here