Bivši rukometni reprezentativac BiH osuđen na tri godine zatvora zbog ucjenjivanja ljubavnice

0
217
emir sahinovic bivsi rukometas i reprezentativac bih optuzen na tri godine zatvora zbog iznude
Šahinović je optužen je u septembru 2021. godine za iznudu 65.000 KM

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je kaznu za iznudu i osudio je na tri godine zatvora nekadašnjeg rukometnog reprezentativca BiH Emira Šahinovića koji je pokušao da ucjeni ljubavnicu od koje je tražio 65.000 KM.

Šahinović, kojem je nadimak Bubi, optužen je u septembru 2021. godine za iznudu 65.000 KM od osobe A. S, žene koja mu je bila ljubavnica.

On je, prema optužnici, početkom 2019. godine zaprijetio ljubavnici A. S. da će njenom mužu J. S. otkriti da su u ljubavnoj vezi i da će sve objaviti na društvenim mrežama.

Natjerao ju je da zaključe ugovor o pozajmici i na taj način je želio da pribavi protivpravnu korist.

“On je 23. januara 2019. godine oštećenoj A. S. s kojom je bio u ljubavnoj vezi zaprijetio da će njenom mužu otkriti da su njih dvoje u ljubavnoj vezi i da će javno objaviti njihove zajedničke fotografije i prepisku ukoliko s njim ne zaključi ugovor o pozajmici po kojoj on kao zajmodavac pozajmljuje novčani iznos od 65.000 KM. Ona bi mu kao zajmoprimac novac vraćala bez pripadajuće kamate u dogovorenim mjesečnim ratama do 5. januara 2028. godine.

Iako svjestan da istoj nije pozajmio novac i da je na taj način ucjenjuje kako bi stekao protivpravnu imovinsku korist, oštećena je shvatila sve kao prijetnju koja će naškoditi njenoj časti i ugledu, pa je iz straha s istim zaključila navedeni ugovor”, pisalo je u optužnici koja je podignuta.

Oštećena A.S je prijetnju shvatila ozbiljno. Pristala je na ugovor, ali je potom sve prijavila i Tužilaštvo ZDK je protiv njega podiglo optužnicu za ucjenu.

Nakon suđenja u maju prošle godine bivši rukometaš je osuđen na tri godine zatvora. Očekivano, uslijedila je žalba, ali Kantonalni sud u Zenici je odbio žalbu na presudi i potvrdio je kaznu. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here