Bivši premijer Pakistana i žena osuđeni na 7 godina zatvora zbog “nezakonitog braka”

Khan je u zatvoru u garnizonskom gradu Rawalpindiju, dok je njegovoj supruzi dopušteno služiti kaznu u njihovoj vili na brdu u Islamabadu
(Bivši pakistanski premijer Khan i njegova supruga – Foto: EPA)

Bivši pakistanski premijer Imran Khan i njegova supruga Bushra Khan osuđeni su na po sedam godina zatvora i novčano kažnjeni od strane suda koji je presudio da je njihov brak 2018. protuzakonit, izvijestila je njegova stranka. Ovo je treća nepovoljna presuda za bivšeg premijera ovog tjedna uoči nacionalnih izbora u četvrtak, na kojima mu je zabranjeno natjecanje, prenosi Index.hr.

Zatvoreni Khan (71), u posljednjih je nekoliko dana osuđen na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni i 14 godina zajedno sa svojom suprugom zbog nezakonite prodaje državnih darova. Oboje su kažnjeni s po 500.000 rupija (1.800 dolara), izvijestio je ARY News.

Bushra je optužena da nije završila razdoblje čekanja koje je naložio islam, zvano “Iddat”, nakon što se razvela od svog prethodnog supruga i udala za Khana. Khanovi su potpisali svoj bračni ugovor, nazvan “Nikkah”, u siječnju 2018. na tajnoj ceremoniji sedam mjeseci prije nego što je karizmatična bivša superzvijezda kriketa po prvi put postala premijer.

Postojala je kontroverza oko toga jesu li se vjenčali prije završetka tog razdoblja. Nakon prvotnog negiranja braka u siječnju, Khanova stranka, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), potvrdila je to nekoliko tjedana kasnije. Khanovi su zanijekali bilo kakvu krivnju.

Khan je u zatvoru u garnizonskom gradu Rawalpindiju, dok je njegovoj supruzi dopušteno služiti kaznu u njihovoj vili na brdu u Islamabadu. On se već suočava s 10-godišnjom diskvalifikacijom obnašanja javne dužnosti. Zasad nije jasno mora li kazne izvršavati istodobno ili uzastopno.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *