Bivši igrač Slobode: Omar Pršeš u Veležu do ljeta 2026. godine

Omar Pršes rođen je 7. maja 1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine
Bivši igrač Slobode, Omar Pršeš, već treći put produžava ugovor s Veležom (Foto: FK Velež, FB)

Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Rođenima produžio Omar Pršeš, koji će ga za crveni dres vezati do 30. juna 2026. godine.

U prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje i Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog 28-godišnjeg Tuzlaka za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.Omar Pršes rođen je 7. maja 1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine.

Ovaj vrijedni kreativni igrač veznog reda dres Rođenih nosio je u 120 utakmica u kojima je postigao 3 gola, pritom upisavši i 11 uspješnih asistencija. Svim navijačima posebno će u pamćenju ostati njegov fantastičan pogotak na stadionu Grbavica u utakmici u kojoj su Rođeni savladali grčki AEK.

Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada Velež očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, navodi se u saopćenju.

Ovo je treći ugovor koji su do sada potpisali Velež i Omar Pršeš. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *