Bišćani osvojili Tuzlu: Završen teniski turnir za veterane u organizaciji ATR-a (Foto)

Singl finale u kategoriji do -45. godina osvojio je Luka Lejić, koji je savladao klupskog kolegu Sanjina Islamovića sa 2:0, dok je Vedin Musić, bivši fudbalski reprezentativac BiH, pokazao najviše u konkurenciji preko 45. godina starosti, pobijedivši domaćeg predstavnika Namika Smailagića 2:0 u setovima

0
460

Lijepa teniska priča za veterane ispričana je minulog vikenda u Tuzli, na teniskim terenima Zmaja od Bosne. U organizaciji Asocijacije teniskih rekreativaca iz Tuzle (ATR) upriličen je teniski turnir, i to u dvije starosne kategorije.

Više od 40 tenisera amatera je učestvovalo na prvom ovosezonskom otvorenom turniru, na kojem su najviše pokazali takmičari iz Bihaća. Titulu i najbolju trenutnu formu u kategoriji -45. godina potvrdio je sjajni Luka Lejić, član TK Una gem iz Bihaća, koji je u finalu sa 6:4, 6:2 savladao klupskog kolegu Sanjina Islamovića.

Premda je Islamović bio malo umorniji od svog kolege, jer je imao teži put do finala, trijumf Lejića je apsolutno zaslužen. Pokazao je najviše i to u trenucima kada je to bilo i najpotrebnije.

Dvojac iz Bihaća zamalo se okitio i duplom krunom, jer su imali priliku da i u finalu dublova slave. Međutim, slavlje su im “pokvarili” domaći teniseri – Ekrem Čolo i Namik Smailagić, koji su ih nakon velike i bespoštedne borbe savladali sa 2:1 u setovima.

Uglavnom, titule u singl konkurenciji zasluženo odlaze u ruke dvojca iz grada na Uni, što ne treba da iznenadi, jer se iz priloženog jasno vidi da tokom sezone rekete ne ispuštaju iz ruku.

U konkurenciji preko 45.godina starosti slavio je Vedin Musić Cice, bivši fudbaler i državni reprezentativac BiH. Prema prikazanoj formi, ali i fizičkoj spremi nećemo pogriješiti ako napišemo da bi Musić “hladno” mogao i dalje igrati fudbal za neku od premijerligaških ekipa. Na turniru je bio superioran, pokazao najviše,i zasluženo je osvojio titulu. U finalu je savladao Namika Smailagića sa 6:2, 6.4, tenisera, koji je branio čast domaćina.

I nije samo Musić bio bivši reprezentativac na teniskim terenima, jer je aktivno učešće u singl i dubl konkurenciji uzeo i Elvir Bolić. I on je dao svoj obol prazniku amaterskog tenisa u Tuzli, kako su ga od milja prozvali svi učesnici i gosti. Izdvojio je svoje slobodno vrijeme i iz Sarajeva stigao u Tuzlu da podrži svoje cijenjene kolege iz ATR-a.

A, starategija koju je primjenio Musić tokom svih mečeva, pokazala se uspješnom i dobitnom, i ovom igraču pripadaju sve počasti za osvojeni turnir.

Kada je riječ o organizaciji, tu su predstavnici iz ATR-a apsolutno položili ispit. Njihova misija je bila uspješna, bili su odlični domaćini, bez ijedne zamjerke i greške, pa s toga zaslužuju najveće ocjene. Baš kao i glavni sudija finalnog meča, Mirza Efendić, koji je dva finala iz stolice odsudio izvanredno, bez pogrešaka i kontraverzi. (E. Muharemagić – Foto: Organizatori)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here