Biračka mjesta u Tuzli otvorena na vrijeme (Foto)

0
125

Na području Grada Tuzla u 7 sati otvorena su sva birališta, a odmah po otvaranju zavidan broj građana je izašao na izbore.

Biračka mjesta u Tuzli otvorena su tačno u sedam sati, a kako nam je rečeno iz Gradske izborne komisije, veći problemi pri samom procesu nisu zabilježeni.

Predsjednica Gradske izborne komisije Asja Kravić za Klix.ba je navela da je kašnjenje od 20 minuta zabilježeno samo na jednom biračkom mjestu na broju 145 B zbog greške u brojanju listića. Zbog toga će, kako je navela Kravić, prema proceduri, na tom biračkom mjestu proces glasanja biti okončan 20 minuta iza 19 sati.

Na području Tuzle za ovogodišnje Opće izbore formirano je 160 redovnih biračkih mjesta, uz dva za glasanje na odsustvu, od čega je jedno i za glasanje na nepotvrđenim listićima.

Također, otvorena su i dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu, a formirano je i 11 redovnih mobilnih timova, od čega je devet za glasače koji nisu u mogućnosti doći na birališta zbog bolesti ili starosti te po jedan za Dom penzionera i Kazneno-popravni zavod.

Za praćenje izbornog procesa prijavljeno je i 1.500 akreditovanih posmatrača.

(TL, Foto: D. Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here