Biračka mjesta u Tuzli otvorena na vrijeme (Foto)

Prijevremeni izbori danas se održavaju i na području Tuzle, a građani će izabrati novog gradonačelnika. Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Gradske izborne komisije, sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme.

Na prijevremenim izborima u Tuzli, pravo glasa ima ukupno 111.512 birača, od kojih je 110.061 redovnih, 51 u odsustvu, a 1.400 birača koji glasaju izvan BiH.

Prema podacima Gradske izborne komisije, u Tuzli je formirano 160 biračkih odbora, odnosno biračkih mjesta.

Uz to je formirano i 12 mobilnih timova, putem kojih će glasati 393 građanina koji su vezani za svoje domove, odnosno ustanove te nisu u mogućnosti izaći na redovna biračka mjesta

“Prema informacijama kojima raspolažemo, sva biračka mjesta na području Tuzle jutros su otvorena na vrijeme. Članovi biračkih odbora do sedam sati i 15 minuta su bili dužni obavijestiti nas o eventualnim smetanja. Proces trenutno protiče bez problema, također, shodno informacijama biračkih odbora”, kazala je za Klix.ba predsjednica Gradske izborne komisije Asja Kravić.

Ekipa portala Klix.ba jutros u sedam sati se našla na jednom od najvećih biračkih mjesta u gradu, koje se nalazi u Osnovnoj školi Tušanj, gdje veće gužve nisu zabilježene. Prema ranijim iskustvima, veći odziv građana se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Inače, prijevremeni izbori u Tuzli se održavaju jer je raniji gradonačelnik Jasmin Imamović, nakon 22 godine i šest i po mandata podnio ostavku na tu funkciju, prenosi Klix.ba.

Po raspisivanju novog izbora gradonačelnika, na tu funkciju se kandidiralo šest osoba, od kojih su dvije stranačke, a četiri nezavisne. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *