Biografija Derviša ČIČKA, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Tuzle (Foto)

Čičko (Zejnil; Zarifa) Derviš (1956.), oženjen, supruga Elsada, rođ. Osmanović; imamo kćerku Azru. Živim u MZ Kreka.

Bivši sam sportista – stonoteniser u STK “Kreka”, saveznog razreda u vrijeme SFRJ i višestruki prvak BiH u raznim starosnim kategorijama.

Takođe, dugogodišnji sam član jednog od najstarijih udruženja u Tuzli – UG “Kreka” i predsjednik UO, u čijem je mandatu, u saradnji sa MZ Kreka i Gradskom upravom Tuzla, ponovo sagrađen i pušten u javnu upotrebu 2021.g. objekat DTV “Partizana” u Kreki. Sa stalnom muzejskom postavkom, ambulantom, prostorijama Mjesne zajednice.

Završio sam OŠ “Franjo Rezač” u Kreki, Matematičku gimnaziju “Meša Selimović i RGGF (rudarsko-mašinski smjer) Tuzla u roku, sa prosjekom ocjena 8,8.

Na svom terenu, u realnom sektoru – Čičko sa saradnicima na rekonstrukciji HE Jablanica decembra 2021. godine (Foto: Privatna arhiva)

Zaposlio sam se u 1980.g. u RMU “Đurđevik”(OOUR “Jama Đurđevik) na mjesto inženjera mašinskog održavanja, gdje sam proveo 5 godina radnog staža, položivši Stručni ispit 1982.godine.

Od 1986.g. radio sam jednu i po godinu na poziciji inženjera-tehnologa na izradi transportera/sistema transportera u TTU – pogon Mramor, nakon čega prelazim u firmu “Elir” u Tuzli, krajem1987. godine.

U ovom preduzeću proveo sam slijedećih 13 godina, primarno radeći na poziciji Glavnog mašinskog inženjera za remont velikih električnih mašina.

Od 2000. godine radim kao poslodavac i inženjer u privatnoj firmi u Tuzli.

Takođe, u periodu od 1996.-2002. godine radio sam za međunarodnu UN-IPTF misiju u BiH kao prevodilac za engleski jezik.

Čičko, najzaslužniji za izgradnju novog Doma “Partizan” u Kreki, objekta koji je primjer upornog društvenog aktivizma (Screenshot)

Od 2013. godine sarađujem u vezi sa različitom tematikom aktuelne domaće politike, socijalno-društvenih događanja, kulture, sporta i problema realnog sektora, kao kolumnista, u poznatom portalu “TuzlaLIVE” i do sada sam izdao 5 knjiga zbirki kolumni.

Svo vrijeme Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. proveo sam sa porodicom u Tuzli, radeći kao tehnolog-inženjer u Inženjerijskoj jedinici Namjenske proizvodnje u Tuzli.

Kao Nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle, sa ekipom profesionalno relevantnih osoba, uskoro ću objaviti izborni program sa konkretnim planom za zaustavljanje negativnih razvojnih trendova Grada i njegovo vraćanje na puteve perspektive i optimizma.

Tuzla to odavno zaslužuje. (Sponzorirani tekst)

Podijeli

12 0 komentara

 1. Druže ti si pravi kandidat.
  Tvoje iskustvo i preduzimljivost nenadoknadiva su prednost pred ostalim kandidatima.
  Želim ti uspjeh. Sretno!!!

 2. Ko god cijeni poštenje i ko god iskreno želi da jedan sposoban, stručan, vrijedan i istinski obrazovan čovjek bude gradonačelnik Tuzle dati će glas za Derviša Čička. Imao sam privilegiju da upoznam g-dina Čička i da sa njim otvoreno i iskreno razgovaram o važnim temama za naš grad. Derviš prezire nepoštenje i samovlašće i ubjedljivo je najbolji od svih kandidata. Čičko će, uvjeren sam, kao i do sada raditi za dobrobiti građana. Glas za njega je glas za razum, poštenje i iskrene napore da svima u gradu Tuzli bude bolje.
  Strah, bezličnog Jasminovog favorita Lugavića je veliki, te zato on svakodnevno iskače iz plaćenih vijesti na brojnim lokalnim portalima. Velike pare (svakako iz budzeta grada Tuzle) Lugavić već troši na samopromociju, a sigurno će to raditi i u narednom periodu. Tako je to kad iza sebe nemaš istinske domete i vrijednosti. Baš kao i mali Berbić sa megalomanskim apetitima i malim intelektualnim kapacitetima. Stoga glas moj ide za Derviša Čička.

 3. Dervis je velika sansa za Tuzlu!
  Uspjesan poslovni covjek, izvanredni intelektualac !
  Velika podrska od Stele i Gordana!

 4. Jedini kandidat za kojeg vrijedi izaci i glasati. Sto se tice ostalih, izaci samo da bi ponistio listic. Velika podrska, velikom covjeku.
  Lijep pozdrav gospodine Čičko.

 5. Gospodine Cicko, citao sam Vase tekstove i zaista sam odusevljen njima. Jako mi je zao sto je Vasa biografija samo jedna blijeda slika. Nedostaje puno toga: koji su Vasi kvaliteti, koje su Vase osobine, sta najbolje znate i radite, koje teme dominiraju Vasim djelovanjem (soft/Hard skills)? Jednostavno da oni koji Vas ne poznaju imaju priliku da Vas upoznaju. I da glasaju. Puno hvala

  • G.Cicko nemate iza sebe stranku i bit ce tesko. Ako Tuzlaci izadju na izbore, i Vase sanse ce biti vece. Sretno!

 6. Gospodinu Čičku kao kompetentnom kandidatu treba pomoći da napravi kvalitetan program rada ono što je realno sprovodivo spram ovlaštenja gradonačelinika i budžeta grada. Slažem se da privremeni prvi tuzlak kao namještenik još većeg tuzlaka je u prednosti zbog stranačke mašinerije ali oni nisu svjesni svojih propusta i propuštenih šansi za rješavanje ključnih problema ovog grada. Ja nemam animozitet prema gospodinu Lugaviću jer sam poznavao dobar karakter njegovog rahmetli oca ali do promjene kontinuiteta prethodne gradske vlasti treba doći iz više razloga. U tom smislu, mislim da trebamo dati prednost gospodinu Čičku.

 7. Cicka poznajem oko 20 godina. Saradjivali smo na remontu i rekonsrukciji hidraulickih pogona na objektima hodroelektrana u sastavu JP EP BiH. Pouzdan i ozbiljan partner na realizaciji dogovorenih zadataka. Cicko nije tipican kandidat za jednu politicku funkciju kakvi su danas oko nas na sceni. On je strucnjak i menadzer sirokog dijapazona sa smislom za odgovorno i racionalno rjesenje zacrtanih obaveza. Kandidata takvog profila danas je sve teze naci. Takvog macelnika Tuzla zasluzuje.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *