Bingo Grupa otvorila dva nova postrojenja u jednom danu

U impresivnom poduhvatu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, svečano je otvorila dva nova proizvodna pogona u Tuzlanskom kantonu.
Bingo City Centar, godisnjica, zabava
(Bingo nastavlja da ulaže u domaću prodaju (Foto: Klix.ba)

U impresivnom poduhvatu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, svečano je otvorila dva nova proizvodna pogona u Tuzlanskom kantonu. Investicije ukupne vrijednosti od 15 miliona KM unaprijedile su proizvodne procese u kompaniji za proizvodnju tekstila, Kaletex Kalesija, te kompaniji Ingram Srebrenik koja se bavi proizvodnjom betona.

Ovaj potez dodatno učvršćuje Bingo Group kao lidera u ulaganjima u rast i razvoj domaće privrede.

“Otvorenje novih pogona potvrđuje našu ulogu najvećeg investitora u razvoj domaće privrede. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m², dok je 10 miliona KM investirano u Ingram za novu betonaru i prateću opremu. Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija. Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije,” izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

Investicija u vrijednosti od 5 miliona KM u novu proizvodnu halu omogućila je kompaniji Kaletex da unaprijedi i proširi svoju proizvodnju, osiguravajući kvalitetnije uslove rada za uposlenike. Novi kapaciteti omogućavaju prelazak sa lohn poslova na proizvodnju radne opreme i ostalih tekstilnih proizvoda. Od kada je Kaletex postao dio grupacije 2018. godine, proizvodnja je značajno unaprijeđena, a asortiman proizvoda proširen.

Trenutno ova kompanija zapošljava 70 radnika, a planirano je daljnje povećanje kapaciteta i broja zaposlenih, kao i uvođenje nove faze proizvodnje – vezionice.

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike. Uz novootvoreni pogon, betonaru i prateću opremu, započeta je izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije.

Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj, a izvoz kompanije je u stalnom porastu.

Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča, čija se realizacija očekuje krajem 2024. godine.

Današnjim otvorenjem dva nova pogona, Bingo Group još jednom pokazuje svoju posvećenost investicijama koje donose novu vrijednost bosanskohercegovačkoj ekonomiji i društvu.(nn)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *