Bill Gates: “Nazire se svjetlo na kraju tunela

0
402

Bill Gates, filantrop i jedan od osnivača Microsofta, u posljednjih je godinu dana bio glasan zagovornik cjepiva i cijepljenja, ali i kritičar cijelog svijeta zbog nespremnosti na pandemiju koja ga je zahvatila.

Gates je kroz svoju zakladu uložio milione dolara u istraživanje Sveučilišta Oxford koje je na kraju rezultiralo cjepivom protiv Covida-19.

I iako je i dalje uvjeren kako je svijet ova pandemija uhvatila nespremnog, ipak vidi svjetlo na kraju tunela.

“Svijet se nije pripremio na ovu pandemiju onako kako je trebao, no cjepiva bi trebala omogućiti ljudima da se vrate u neki oblik normalnosti”, istaknuo je Gates u razgovoru za “Sky News”.

Pojasnio je kako je njegova zaklada sudjelovala kroz nekoliko različitih instrumenata, među kojima i kroz ACT-A, globalnu alijansu tijela koja koordiniraju dostavu testova, lijekova i cjepiva diljem svijeta, prenosi “Dnevnik.hr”.

“To što smo napravili je veoma vrijedno, jer se nismo dovoljno pripremili za pandemiju. Učimo u hodu, ali rekao bih da je dobra vijest da je djelomično zbog svih napora ACT-A, dijelom i zbog američkog novca za razvoj i istraživanje, imamo cjepiva i doći će kraj ovoj pandemiji”, rekao je Gates.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here