Bike Fest u Tuzli će okupiti nekoliko hiljada bajkera na Panonskim jezerima

0
207
bike fest bajkeri panonska jezera rok koncerti motori tuzla
Danas je održana press konferencija povodom Bike festa u Tuzli

U predivnom ambijentu kompleksa Panonskih jezera u Tuzli, u organizaciji Moto kluba ‘Tuzla’ i JKP ‘Panonnica’, a uz podršku Grada Tuzla te Turističke zajednice Tuzla i brojne partnere nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije “Covid-19” u petak i subotu će biti održan tradicionalni internacionalni moto susreti ‘Bike fest Panonika Tuzla 2022’.

Tim povodom danas je upriličena press konferancija na kojoj je medijima saopćeno više detalja i informacija u vezi s ovim događajem koji za cilj ima da okupi veliki broj simpatizera ovog vida rekreacije koji su podstaknuti velikom ljubavlju prema motociklima, moto kulturi i željom za druženjem.

Kako je istaknuto danas organizotori očekuju preko 400 moto klubova sa prostora bivše SFRJ i iz inostranstva koji će imati priliku da uživaju u izuzetno bogatom programu.

“Ova manifestacija je jako značajna za turizam Grada Tuzle ali i za kompleks Panonskih jezera jer ovo je odličan način promocije izvan granica BiH” – kazao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica.

Neizostavan, tradicionalni dio moto susreta je i moto defile ulicama Tuzle koji je predviđen u subotu 10. septembra od 18:00 sati nakon čega će za građane Tuzle na Trgu slobode biti upriličene moto akrobacije za koje će biti zadužen šampion Hrvatske u profesonalnom stuntu.

Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba Tuzla pozvao je sve građane da srdačno pozdrave sve učesnike ‘Bike fest Panonika Tuzla 2012’ koji budu u moto defileu.

“Prije početka defila pet minuta bukom motora želimo skrenuti pažnju protiv tišine ALS-a’, smrtonosne bolesti kojoj se ne pridaje preveliki značaj. Cilj akcije je podići svijest o ALS-u. Također, želim da poručim građanima da ukoliko se nađu na ulici za vrijeme kada bude organizovan moto defile kroz grad da pozdrave naše goste i tako im simbolično iskažu dobrodošlicu u Tuzlu” – poručio je Toromanović.

Za rock&roll zabavu će biti zaduženo ukupno šet muzičkih bendova od koji svakako najviše pažnje privlači koncert Atomskog skloništa. Ulaz na sve muzičke događaje za učesnike ‘Bike fest Panonika Tuzla 2012’ je besplatan dok za ostale građane cijena uaznice iznosi 10 KM. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here