BiH nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, Krunić stigao Pjanića

Specijalizovana stranica koja se bavi tržišnom vrijednosti nogometaša “Transfermarkt” ažurirala je podatke za sve igrače širom svijeta pa tako i za reprezentativce Bosne i Hercegovine.

I dalje je Miralem Pjanić najskuplji nogometni reprezentativac BiH čija je vrijednost 9,5 miliona eura. Kako je Pjaniću “pala” cijena u posljednjim mjesecima, tako BiH nakon dugo vremena nema igrača skupljeg od 10 miliona eura, a svojevremeno ih je bilo nekoliko u zlatnoj eri Zmajeva.

Pjanića je na vrhu stigao Rade Krunić. Vezista Milana je osvojio titulu prvaka Italije i igrao je bitnu ulogu u završnici sezone, tako da je rast cijene bio očekivan. Kako je Pjanićeva sudbina neizvjesna, a Krunić će uskoro potpisati novi ugovor s Milanom, neminovnost je da uskoro bude i zvanično najskuplji bh. nogometaš, pišu Vijesti.ba.

Kruniću je cijena porasla sa 7,5 na 9 miliona eura. Na trećem mjestu je Amir Hadžiahmetović. Vezista Konyaspora uskoro bi mogao preći u Seriju A, a Transfermarktova vrijednost mu je šest miliona eura koliko i Ermedinu Demiroviću i Anelu Ahmedhodžiću, mladim nogometašima kojima je cijena “pala”.

Šest bh. reprezentativaca zabilježilo je rast cijene. Osim pomenutih Krunića i Hadžiahmetovića, vrijednost je porasla Sanjinu Prciću (4 miliona), Amaru Dediću (4 miliona), Miroslavu Stevanoviću (2 miliona) i Ibrahimu Šehiću (1,5 miliona).

Pet igrača vrijedi manje nego što je bilo na posljednjem ažuriranju. Osim Pjanića, Demirovića i Ahmedhodžića, koje smo već spominjali, vrijednost je pala Ameru Gojaku (2 miliona) i Muhamedu Bešiću (1,2 miliona).

Igrač s najmanjom vrijednosti u reprezentaciji BiH je mladi golman Borca Nikola Ćetković čija je vrijednost 200.000 eura. Kapiten Edin Džeko zadržao je tržišnu vrijednost od četiri miliona eura.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *