Biden posrnuo dok se penjao uz stepenice aviona (Video)

0
156

Iz Bijele kuće oglasili su se o nezgode koju je američki predsjednik Joe Biden doživio ranije danas dok se pokušavao popeti u svoj Air Force One.

Naime, 78-godišnjem predsjedniku nikako nije polazilo za rukom uspeti se uz stepenice, a na snimci koja se širi društvenim mrežama vidi se kako je Biden čak tri puta posrnuo i pao.

“Znam da ste vidjeli kako je predsjednik Biden pao dok se penjao u Air Force 1, ali sretna sam što mogu izvijestiti da je predsjednik dobro i da mu nije bila potrebna nikakva liječnička pomoć medicinskog tima koji je putovao s njim. Tu nema ništa više od toga da je promašio stepenicu”, objavila je na Twitteru njegova glasnogovornica Kate Bedingfield.

O svemu se oglasila i zamjenice sekreetarice za štampu Bijele kuće, Karine Jean-Pierre, koja je također potvrdila da je Biden dobro.

“Vani je bilo prilično vjetrovito. Jako vjetrovito. I ja sam skoro pala dok sam se penjala uz stepenice. Predsjednik je sasvim dobro”, rekla je Jean-Pierre koja je s Bidenom avionom putovala na sastanak u Atlanti.

-Čudno je da ruski hakeri nisu krivi što je predsjednik SAD Joe Biden tri puta pao na stepenicama aviona, cinično je prokomentirala glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here