Biciklistička trka povodom Dana Živinica

U nedjelju 18. juna 2023. godine održat će se tradicionalna biciklistička manifestacija “Biciklijada Cooltura 12” u organizaciji Biciklističkog kluba Živinice. Bit će ovo 12. po redu biciklijada koja se održava u sklopu obilježavanja Dana Grada Živinice.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu , ovih dana vrše se posljednje pripreme oko održavanja bisiklističke ˝Cooltura 12˝. Uvjeti vožnje biće prilagođeni kako odraslima tako i onim najmlađim, kazao nam je Ramo Ramić predsjednik BK Živinice.

Na ovogodišnjoj biciklijadi iz BK Živinice ističu da očekuju više od 100 učesnika iz cijele BiH. Okupljanja učesnika je od 9 sati a start biciklijade počinje u 10 sati sa Gradskog bulevara. Vozit će se po gradu gdje mogu učestvovati i najmlađi, zatim će se učesnici uputiti u pravcu Šerica i odmarališta Šerićka rijeka.

Na odmaralištu će biti obezbjeđen ručak. Nakon pauze uslijediće nešto ozbiljnija MTB vožnja. Za učesnike se preporučuje ispravna brdska bicikla, kao i rezervne gume. OBAVEZNO JE KORIŠTENJE KACIGE. Učesnici moraju pratiti upute organizatora, poručili su iz BK Živinice, te naglasili da u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika događaj će biti odgođen.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *