Bičakčić zbog povrede definitivno otpao za oktobarske mečeve baraža

0
361

Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice A reprezentacije, ove susrete propustiće i Toni Šunjić koji je u međuvremenu otišao u Kinu, gdje mora provesti vrijeme u karantinu, ali i Ermin Bičakčić zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom susretu 2. kola Bundeslige pa će zbog toga propustiti utakmice protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Euro 2020, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u Ligi nacija.

“Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena“, kaže doktor reprezentacije prof. dr. Reuf Karabeg i nastavlja:

“Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.“

Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao uostalom što je praksa kad se bilo koji naš reprezentativac povrijedi.

Nije isključeno da zbog izostanka Bičakića selektor Bajević naknadno uputi poziv još jednom defanzivcu. (SCsport)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here