Bičakčić zbog povrede definitivno otpao za oktobarske mečeve baraža

Nakon što je zbog povrede Adnan Kovačević izostavljen sa spiska kandidata za oktobarske utakmice A reprezentacije, ove susrete propustiće i Toni Šunjić koji je u međuvremenu otišao u Kinu, gdje mora provesti vrijeme u karantinu, ali i Ermin Bičakčić zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću.

Bičakčić se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom susretu 2. kola Bundeslige pa će zbog toga propustiti utakmice protiv Sjeverne Irske u baražu za plasman na Euro 2020, kao i duele sa Nizozemskom i Poljskom u Ligi nacija.

“Prvi pregledi su pokazali da se radi o povredi unutrašnjeg meniskusa koljena“, kaže doktor reprezentacije prof. dr. Reuf Karabeg i nastavlja:

“Danas je planirano da se Bičakčiću uradi artroskopija koljena tako da bi nakon toga trebali imati kompletniju informaciju o njegovom zdravstvenom stanju. Mada je on već uradio magnetnu rezonancu, ovaj pregled nije dao eksplicitnu potvrdu da je riječ o povredi prednjeg križnog ligamenta. U svakom slučaju na Bičakčića se neće moći računati za oktobarske utakmice.“

Karabeg je još dodao da će medicinski tim pratiti tok njegovog oporavka i u stalnom je kontaktu sa ljekarima koji vode brigu o Bičakčiću, kao uostalom što je praksa kad se bilo koji naš reprezentativac povrijedi.

Nije isključeno da zbog izostanka Bičakića selektor Bajević naknadno uputi poziv još jednom defanzivcu. (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *