BHRT i AMUS pokreću projekat “Zemljo moja“

0
409

Muzička produkcija Bosanskohercegovačke radiotelevizije (BHRT) i Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) zajednički pokreću projekat “Zemljo moja“, u kojem će učestvovati muzičari i poznate ličnosti iz javnog života iz čitave BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Projekat je dobio naziv “Zemljo moja“ po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena u izvođenju “Ambsadora“.

“Svojim angažmanom će širiti pozitivne vibracije, koje su nam potrebne pogotovo u situaciji u kojoj se svi nalazimo. U vremenu kada je muzika osnovni oslonac pozitivnom životnom stavu, važno je stvarati više nego ikad. Projekat će proizvesti ljekovitu energiju muzike Bosne i Hercegovine, koja treba da stigne što dalje i usreći što više one koji je slušaju“, istakli su iz BHRT-a.

Stoga su Muzička produkcija BHRT i AMUS odlučili da pozovu sve autore, muzičke stvaraoce porijeklom iz BiH da se pridruže projektu i zajedno dalje šire pozitivnu energiju.

Pojašnjeno je da se može učestvovati na sljedeći način: otpjevati ili odsvirati, dionicu ili čitavu pjesmu “Zemljo moja“ prema originalnoj verziji (https://youtu.be/-BQaHAjq-Pw), zabilježiti video materijal mobitelom i poslati na mpbhrt@gmail.com.

“Muzička produkcija BHRT-a će nakon toga napraviti remake navedene pjesme te nakon finalne audio-video postprodukcije, dostaviti na slobodno korištenje medijima i svima koji to žele“, naglasili su iz BHRT-a.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 53.100 ljudi, a potvrđeno je preko 1.000.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 210.000 ljudi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here