Bh. tvrtka dio konzorcija u projektu vrijednom 58 milijuna eura

0
432

U Rijeci su potpisana dva ugovora o realizaciji infrastrukturnih projekta ukupne vrijednosti 554 milijuna kuna (oko 71 milijun eura) u čijoj će realizaciji sudjelovati i bh. tvrtka Euro-asfalt.

Radi se o radovima na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka te o radovima produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Ti projekti sufinanciraju se bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ugovor za izvođenje radova na državnoj cesti DC403 potpisali su predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i Kristjan Mugerli, predstavnik odabrane Zajednice ponuditelja, koju čine tvrtke Kolektor CPG, GP Krk i Euro-asfalt. Vrijednost ovog ugovora je 456,36 milijuna kuna (oko 58 milijuna eura).

Prometnica DC403, duga 2.977 metara (s 380 metara pristupne ceste), povezuje čvor Škurinje na riječkoj obilaznici s novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali. Radovi na izgradnji prometnice započet će u roku od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora, uz rok završetka radova od 2,5 godine.

Po riječima hrvatskog ministara mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, uz Pelješki most, riječ je o jednom od najvećih projekata koje provode Hrvatske ceste te o jednoj od najvećih infrastrukturnih investicija u Hrvatskoj kojom će se riješiti problem zapadnog ulaza u grad Rijeku.

Kada je u pitanju drugi projekt, ugovor obuhvaća radove produbljenja morskog dna u duljini od 100 metara uz obalni zid južnog veza čime će se izjednačiti dubina mora u cjelokupnoj dužini operativne obale. Vrijednost tog ugovora je oko 13 milijuna eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here