Bh. odbojkašice kreću sa kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

0
207
odbojkasice bih pocetak kvalifikacija za ep
Ženska odbojkaška reprezentacija BiH (Foto: Arhiva/TL)

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice utakmicom protiv reprezentacije Grčke počinje ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranice Stevana Ljubičića će u ovom ciklusu odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Švicarske i Norveške. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i upravo to je faktor koji krasi ovu reprezentaciju i daje joj snagu da prebrodi sve prepreke koje joj se nađu na putu.

Odlučne da ponove prošlogodišnji uspjeh, plasman na Evropsko prvenstvo, spremne su da pobijede svakog protivnika. Glavni motiv jeste pokazati svima da je sport nešto što nas sve povezuje i poslati poruku svima da sport nije i ne smije biti sporedna stvar u državi.

U ovom ciklusu odbojkašice će igrati četiri utakmice pred domaćom publikom. Domaćin našoj reprezentaciji ovoga puta bit će Sarajevo i dvorana “Goran Čengić”. Odbojkašicama je potrebna podrška publike, koja će im biti sedmi igrač u terenu. A pokazatelj koliko je publika važna je i taj da je unatoč financijskoj situaciji u Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine ulaz na sve utakmice besplatan.

Prva utakmica u dvorani “Goran Čengić” je na rasporedu u srijedu 24. augusta u 20 sati, kada će odbojkašice dočekati reprezentaciju Grčke. Tri dana kasnije, 27. augusta, također u 20 sati, u istoj dvorani na teren sa našim odbojkašicama izlaze odbojkašice Švicarske.

Nakon toga slijede dvije gostujuće utakmice ovim reprezentacijama, a na kraju ovog ciklusa slijede dvije domaće utakmice protiv reprezentacije Norveške. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here