Bh. firma započela proizvodnju transparentnih maski za lice

0
602

Bh. firma Jusri iz Goražda, koja se inače bavi proizvodnjom dijelova od plastike, zbog situacije izazvane COVID-19 virusom svoje kapacitete je usmjerila na proizvodnju zaštitnih vizira i transparetnih maski za lice.

Kako navode iz ove firme, transparentna maska za lice je nov proizvod na našem tržištu, a zbog svog dizajna pogodniji za nošenje od tradicionalnih medicinskih maski.

“Napravljena od kvalitetnih materijala (ABS i polyethylene) otpornih na habanje. Materijali nisu toksični i koriste se u industriji igračaka kao i autoindustriji. Težina jedne maske je 14gr. Naročito je pogodna za ugostiteljsko osoblje, osoblje u kozmetičkim salonima, robnim kućama, restoranima brze hrane, poštama i svim osobama koje su zbog svog posla u stalnom dodiru sa ljudima”, navode iz goraždanske firme.

Zbog svoje transparentnosti pogodna je za osobe koje su u kontaktu sa osobama koje imaju oštećen sluh (čitanje s usana).

Zaštitna transparentna maska je namjenjena za višekratnu upotrebu, uz adekvatno čišćenje i dezinfekciju u alkoholnoj otopini, poručuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here