BH Fanaticosi: Svjesni smo Umičeviću da te muče kompleksi, prihvati se posla ili odlazi

Navijačka grupa svih reprezentacija Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi uputili su danas uoči utakmice rukometaša oštru poruku jednom od čelnika Rukometnog saveza BiH Marinku Umičeviću.

Naime, BH Fanaticosi su se osjetili dužnim da reaguju na, kako ističu, nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.”

“Prije svega našim igračima želimo puno sreće u današnjoj utakmici! Dužni smo da reagujemo na nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu BiH. Svjesni smo da te muče kompleksi jer se svaki dan budiš u državi koju ne voliš. Svjesni smo da i komšije vjerovatno ne žele da im na pozicijama za sport sjede ljudi koji se bave proizvodnjom cipela. Zato respektuj zajedničku nam domovinu, nigdje drugo i nisi u mogućnosti da budeš na čelu nekog saveza! Prihvati se posla ili odlazi!”, poručili su BH Fanaticosi.

Uz objavu na društvenim mrežama, BH Fanaticosi su i u dvorani u Bugojnu uoči današnje utakmice rukometaša BiH protiv Austrije izvjesili transparent.

“Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!”, stoji na transparentu.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Austrije igra se danas s početkom u 17 sati. (tl, kl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *