Bezobrazluk: Vakcina u Srbiji besplatna, potvrda u Tuzli 10 KM!?

Još jedanput tuzlanski SDP tokom borbe protiv pandemije koronavirusom nije smogao načina da pokaže empatiju prema građanima Tuzle

0
522
vakcinacija odziv domovi zdravlja tuzlanski kanton
(Foto: Ilustracija)

Ukoliko ste od početka imunizacije, u Srbiji primili vakcinu protiv COVID-19, istu ste s potvrdom u Srbiji platili nula KM.

U međuvremenu, u Tuzli da biste došli do potvrde o prebolovanoj koroni prvenstveno morate podnijeti zahtjev, te uplatiti deset konvertibilnih maraka!?

Ovo se navodi u saopćenju za javnost Socijaldemokrata BiH, koji ovu praksu punjenja budžeta Doma zdravlja i Grada Tuzla nazivaju nedostatkom empatije za građane i haračem!

U saopćenju se dalje navodi:

Još jedanput tuzlanski SDP tokom borbe protiv pandemije koronavirusom nije smogao načina da pokaže empatiju prema građanima Tuzle. Prema poznatoj matrici kojom se koriste, kao što je bio slučaj i sa nametnutim komunalnim naknadama, reći će da je u pitanju viša instanca, iako za izdavanje potvrde i poštivanje zakona se može uzeti simbolična naknada.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla poziva nadležnog inspektora rada da uđe u Domu zdravlja “Mustafa Šehović” Tuzla kako bi se nametnuti harač prema građanima Tuzle otklonio.

Ministar zdravstva u Vladi TK Božo Jurić naravno da je za ovu informaciju čuo putem medija, te istog pozivamo da počne koristiti svoja ovlaštenja, navode u SD BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here