Danas na Trgu besplatno mjerenje šećera i pritiska

Međunarodni dan starijih osoba. Ova aktivnost realizirat će se danas na Trgu slobode u Tuzli u periodu od 11 do 13 sati.

0
237
Besplatno mjerenje šećera i krvnog pritiska na Trgu

Danas, 1. oktobra 2021. godine, obilježava se Međunarodni dan starijih osoba. Zbog važnosti brige o starijim osobama, aktivistice Kluba mladih Tignum Edukacijskog centra “Nahla” Tuzla dat će svoj doprinos i realizirati aktivnost besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska za starije osobe. Na ovaj, simboličan, način članice Kluba mladih Tignum žele dati doprinos zdravom starenju, humanijem odnosu prema starim osobama i poboljšanju kvalitete njihovog života.

Ova aktivnost realizirat će se danas na Trgu slobode u Tuzli u periodu od 11:00h do 13:00h. Aktivnost se realizira u sklopu projekta „reSTARt – podrška zdravom starenju“ kojeg je podržao Grad Tuzla.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u cijelom svijetu kako bi se naglasio značaj osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Pozivaju se građani i građanke Tuzle da posjete Trg slobode u navedenom periodu i iskoriste priliku besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here