Bešlagić uputio poruku Schmidtu: Vi “pukli” za šest mjeseci? Zamislite kako je onda građanima

0
283
enis beslagic poruka christian shmidt zahtjev za djelovanje ohr sarajevo
Enis Bešlagić ispred OHR-a (Screenshot: Instagram)

Proslavljeni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić obratio se ispred sjedišta OHR-a u Sarajevu građanima BiH, ali i visokom predstavniku Christianu Schmidtu za kojeg je imao posebnu poruku, prenosi Klix.ba.

U emotivnom obraćanju, Bešlagić je rekao kako je smiješno gledati kako neko iz međunarodne zajednice gubi živce u Bosni i Hercegovini i to nakon kratkog perioda provedenog u državi.

“Gospodine Schmidt, ja sam građanin BiH i obraćam se ispred kancelarije gdje imate finu platu, kažu oko 25.000 eura pa ne vidim razlog zašto onako da reagujete, izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz međunarodne zajednice s tolikom platom pukne, šta bi trebali uraditi naši građani koji jedva preživljavaju”, rekao je Bešlagić.

Nakon toga, uputio je poruku cijeloj međunarodnoj zajednici.

“Znate zašto? Zato što vi nas tako puštate da živimo i radimo sa svim što se nama dešava. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno, četiri godine, mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum. Onda ste 25 godina samo dizali plate, ništa niste radili”, poručio je Bešlagić.

https://www.instagram.com/p/ChcBAynoDUT/

Zbog ćutanja međunarodne zajednice, Bešlagić ističe da djeca u Bosni i Hercegovini odrastaju u nacionalnim torovima.

“Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH, da se ne možemo družiti, niste razvijali infrastrukturu, naše granice su katastrofalne. Sve ste omogućili da mi samo odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su odgojena s mržnjom zato što ste vi iz međunarodne zajednice ćutali. I sad ste došli i vi ste pukli za šest mjeseci? Zamislite kako su pukli građani BiH”, ističe on.

Na kraju, pozvao je visokog predstavnika da nametne zakone kakvi su i u Evropskoj uniji, prenosi Klix.ba.

“Molim vas, znate kako se živi u pravnom poretku, nametnite zakone kako živite u Evropi ako želite da budemo dio Evrope. Ako ne, pustite nas, ne možemo ni vas gledati, idite i vi kući, ionako ništa neće napraviti”, zaključio je Bešlagić u svom obraćanju. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here