Bešlagić: Iz Demokratske fronte čak i pohvale na svoj račun smatram pokušajima kompromitacije!

1
1067

Izvjesni Mahir Mešalić, član Predsjedništva Demokratske fronte, glavnog saveznika SDA i koalicionog partnera HDZ-a, nazvao je Našu stranku antibosanskom, a sve zbog kritike DF-a u povodu sramotnog postavljenja Sadika Ahmetovića za direktora Doma za nezbrinutu djecu.

Bešlagić: I kad me Mešalić i hvali to je čisti pokušaj diskreditacije!

Tim povodom oglasio se Selim Bešlagić, zastupnik Naše stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona.

„Mahir Mešalić me nazvao jednim od časnih izuzetaka u Našoj stranci, nazivajući je antibosanskom. Pohvale su, kao i sve, dobre ili loše u zavisnosti od koga dolaze. Kad dolaze iz Demokratske fronte, smatram ih pokušajem diskreditacije.

Ja se svojim odnosom prema Bosni i Hercegovini ne izdvajam od ostatka moje partije koja je principijelan, patriotski, građanski odnos prema domovini pokazivala od njenog nastanka. To je najviše došlo do izražaja pred posljednje izbore kad je Naša stranka rezolutno odbila da uđe u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. To je ono što, u stvari, smeta Mahiru Mešaliću i Demokratskoj fronti, jer je raskrinkalo njihovu ulogu trojanskog konja unutar lijeve i građanske opcije.

Obraz ima cijenu: Mahir Mešalić i Sadik Ahmetović

Mahir Mešalić spočitava nam sluganstvo prema HDZ-u. Za mene i za Našu stranku HDZ je politički inspirator i baštinik nekih od najvećih zločina koji su se desili u posljednjem ratu, rehabilitator fašizma iz Drugog svjetskog rata i jedan od najvećih legalizatora poslijeratne pljačke zemlje.

Za Demokratsku frontu, HDZ je koalicioni partner. Demokratska fronta je utočište za poštovatelje istih vrijednosti koje njeguje HDZ, a koje sam pobrojao. Danas, kad Mešalićev predsjednik Željko Komšić diže glas protiv blajburške mise, najavljene za 16. maj u Sarajevu, želim podsjetiti na slučaj Suzane Galić Franjka, koja je o državnom trošku 2015. išla u Bleiburg, a 2018. bila nositeljica liste Demokratske fronte za Livanjski kanton, te DF-ova zastupnica u Parlamentu FBiH. Nju je Komšić i branio, rekavši da se u Bleiburgu desio strašan zločin.

Pozivam stoga Mešalića da dobro razmisli kakvu to on političku opciju predstavlja i u čije ime blati časne ljude. Njegov povod za napad na Našu stranku je lažan. Naša stranka nije govorila da je Sadik Ahmetović član Demokratske fronte niti se zbog toga protivila njegovom izboru na mjesto direktora Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli, a to je bio Mešalićev razlog za napad. Ne tiče nas se čiji je Ahmetović kadar, tiče nas se samo da ne bude na poziciji direktora pomenute institucije“ – zaključio je Bešlagić. (NS – Foto: Tuzla LIVE, arhiva)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here