Bešić i ugostitelji u Tuzli razgovarali o ublažavanju epidemioloških mjera

Delegaciju Asocijacija ugostitelja TK kod ministra Bešića predstavljali su Edin Omerović, Armin Grabičanin i Aleksandar Jović

3
418
protest ugostitelji krizni stab mjere koronavirus
Ugostitelji su prije tri dana protstvovali ispred zgrade Vlade TK (Foto: D. Zabuš)

Nakon sastanka sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i predstavnika Asocijacije ugostitelja TK znat će se više o mogućnostima preinačenja novih epidemioloških mjera.

Tim zaključkom okončan je današnji sastanak ministra trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamze Bešića i delegacije Asocijacija ugostitelja TK koju su predstavljali Edin Omerović, Armin Grabičanin i Aleksandar Jović.

Nezadovoljni novim mjerama koje limitiraju rad ugostiteljskih objekata, predstavnici Asocijacije ukazali su na „nelogičnosti i selektivan stav“ kada su u pitanju ograničenja sadržana u epidemiološkim mjerama.

Prema mišljenju predstavnika ugostitelja sa područja TK, „odluke su donesene na osnovu nerelevantnih podataka o broju vakcinisanih u TK te da u konačan broj treba unijeti i one koji su se vakcinisali van Bosne i Hercegovine”, rečeno je ovom prilikom.

Također je naglašeno da ugostitelji žele da ih resorno ministarstvo i Vlada TK doživljava kao partnera i dijelom rješenja problema. Kao prilog tome predložili su da zajedno s institucijama rade na promociji vakcinacije te ponudili svoje objekte u svrhu stvaranja novih punktova.

Ministar Bešić je naglasio da će sve poduzeti kako bi i na području TK bile uvedene blaže mjere koje je donio Federalni krizni štab, saopćeno je iz Vlade TK.

3 Komentari

  1. Da li meni ovi vlastodrsci garantuju da se ja, kada udjem negdje gdje traze “covid pasos”, necu zaraziti ?
    Kako oni na osnovu tog “papira” znaju da ja koji sam vakcinisan nisam nosioc virusa i kao takav mogu zaraziti druge koji su u tom objektu ?
    A ona glupost zatvaranje u 20, 21h, a do tada neka radi ko sta hoce.
    Ovdje niko svojom glavom ne misli, samo copy-paste mjere

    • Kolega “Ime” samo nosi pravu masku, a ne one plave koje stite kao sto tange skivaju goozove i ne brini…i vakcinisani prenose virus, ali vakcinisani umiru 10 puta manje ako razviju bolest…meni je odnos 10:1 dovoljan da se vakcinisem, a nisam kladionicar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here