Beriz Kabilović osuđen na 20 godina zatvora zbog teških krivičnih djela

Kantonalni sud u Tuzli danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu za Beriza Kabilovića iz Tuzle i njegovog saradnika Armina Halilovića. Njima je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 20, odnosno sedam godina.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Berizu Kabiloviću iz Tuzle jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, prenosi Klix.ba.

Također, sud je donio osuđujuću prvostepenu presudu i za Armina Halilovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva se Beriz Kabilović, Armin Halilović i još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete za organizovani kriminal počinjen u vezi sa većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

“Kabilović je optužen za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, u sticaju sa produženim krivičnim djelom iznuda”, naveli su iz Kanronalnog tužilaštva u Tuzli.

Za organizovani kriminal u vezi sa drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina, a na različite kazne zatvora su osuđeni i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić, prenosi Klix.ba.

Također, u razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko osoba koji su bili bliski ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *