Bekić, Lakić i Smajlagić napuštaju Slobodu, ponovo priča o domaćim igračima

0
352

Amer Bekić, Nikola Lakić i Semir Smajlagić u narednoj sezoni neće nastupati za Slobodu. Nakon sezone provedene na Tušnju Lakić i Bekić, te nakon dvije odigrane utakmice Smajlagića, s tim igračima nije postignut dogovor o produžetku saradnje.

Almir Bekić je promijenio dres i prešao u Zrinjski (Foto: Miro Petrović)

Amer Bekić je odigrao dvanaest utakmica, postigao je sedam golova i ostvario jednu asistenciju. Nikola Lakić je na golu Slobode bio na 19 utakmica. Primio je 33 gola, a mrežu netaknutom je sačuvao tri puta. Semir Smajlagić sa ekipom Slobode će trenirati narednih mjesec dana do povratka u Sloveniju, a u dresu Slobode je odigrao svega dvije utakmice, bez učinka, s obzirom da je došao na zimskoj pauzi.

Sloboda se oslanja na mlade domaće i perspektivne fudbalere, poručeno je iz kluba, a slične su bile priče uoči svakog prvenstva svih uprava do sada. Nakon što prvenstva krenu, pa počnu stizati “krompiri”, onda se brže-bolje počnu “ganjati” igrači za spašavanje. I skupo ih se plaća.

Od momenta dolaska nove Uprave, temelj razvoja kluba su bili mladi i perspektivni domaći fudbaleri. U tom pravcu klub ide i danas. Nedavno su ugovori potpisani sa šest prošlosezonskih juniora, a za reprezentativna okupljanja u proteklih mjesec dana pozive je dobilo osam Slobodinih fudbalera. Slobodina škola nogometa jedna od najboljih u BiH, ali veliki broj mladih igrača nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže u seniorskoj konkurenciji.

“Zbog toga će se u narednom periodu raditi na povratku fudbalera koji u Slobodi nisu dobili adekvatnu priliku za igru i dokazivanje i fudbalera koji u trenutno slobodni na tržištu uz ciljana pojačanja na određenim pozicijama”, navode iz Slobode.

Ostaje da se vidi hoće li ovoga puta 73-godišnji “kadrovik”, umirovljenik Rizo Mešković, ujedno i koordinator svih selekcija, pogoditi s odabirom igrača kako bi Gradimiru Crnogorcu i saradnicima olakšao posao u narednom prvenstvu.

Osim spomenute trojice igrača, do sada su Slobodu napustili Bekrić, Livančić, Al. Bekić, Marinković, Stojanović…

Pripreme Slobode zakazane su za danas u 10 sati, a novinarima neće biti omogućeno prisustvo “prozivci” i treningu, što je prvi put u posljednjih 50 godina da se “sedmoj sili” uskrati pravo n praćenje i snimanje.

Navodno će ubuduće sve informacije biti “kanalisane” putem klupskog PR-a, a to se u prošlosti nije pokazalo dobrom praksom.

– Prvu utakmicu odigrat ćemo 8. jula u Loznici protiv istoimenog člana Srpske lige, sedam dana kasnije gostovat ćemo u Županji protiv Graničara, a 18. jula u Doboj Kaknju odmjerit ćemo snage s ekipom Mladosti. „Generalka“ je predviđena za 25. jul u Tuzli protiv Olimpica – rekao je trener Slobode, Gradimir Crnogorac u nedavnoj izjavi za Fenu. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here