Begićev državni udar i odsudna odbrana države…

“Na sceni je državni udar, Dodik je dobio zeleno svjetlo za “konačno rješenje u BiH”.” (TV FACE)

Begić, Komšić, Bakir, Fahro i cijela kamarila oberpatriota i veeeelikih profesionaliziranih domoljuba već vrlo dugo, uporno i srčano brane državu BiH od svojih vjernih koalicijskih partnera.

Njihova neupitna ideološka čistota, odanost i kompetentnost na tom više nego zahtjevnom zadatku, baš ove predizborne godine, kao i uvijek do sada, ponovo su proizveli aktuelni “begićev-državni-udar”. Na zdravu pamet.

Najbolje je, a tako i ex-noćni portir sa svog matičnog faksa i poručuje, tj. da im ponovo izborno omogućimo nastavak te titanske, nadljudske borbe za sve nas. Makar i besprizornim uličarskim riječnikom i javnim lafotabadžijskim “bodilengvidžem” kao sada, cijenjenog profesora ustavnog prava: čovjek ne može od sebe pobjeći.

A, usput i državu, a pomalo i za svoje carske sinekure: ali, ni jedna cijena nije prevelika za posao javnih “podvodača naroda” i građana sirotinje-raje kojim se oni bave.

Nažalost, gotovo da se i ne može izvesti ni najobičniji državni udar nad onim što je ostalo od države BiH nakon odsudnih dugogodišnjih odbrana Begića & Co.

Što bi rekao Haso iz vica: “Nemoj me, života ti, više braniti”.

Hasta la vista, do novog državnog udara. (Piše: Derviš ČIČKO, preuzeto za Facebook stranice)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Gora recenica od “državnog udara” je kako je eto Bakir rekao svim napadacima na cjelovitost BiH pa i nekim 14 ambasadora,”Eto vam Željko pa ako on prihvati onda ce to ko biva i Bake prihvatiti” tako da nam u ovim teškim momentima ŽELJKO jedini brani BiH.,Uh najebasmo.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *