Bećirović i Komšić stigli u New York: Istina i presude se ne mogu sakriti!

Za istinu, pravdu i Bosnu i Hercegovinu. Narednih dana u New Yorku nastavljamo sa afirmacijom istine o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, poručio je Bećirović uoči odlaska
Bećirović i Komšić stigli u New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

(Željko Komšić, Denis Bećirović, Zlatkoi Lagumdžija – Foto: X.com)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York.

Tamo će u četvrtak prisustvovati sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o genocidu u Srebrenici.

– Za istinu, pravdu i Bosnu i Hercegovinu. Narednih dana u New Yorku nastavljamo sa afirmacijom istine o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, poručio je Bećirović uoči odlaska.

Dodaje “iza nas je puno posla, a pred nama je i niz novih sastanaka”.

– Čast je biti na strani istine. Humano je pokazati solidarnost sa žrtvama genocida i njihovim porodicama. Civilizacijski je ispravno u Ujedinjenim narodima zahtijevati poštivanje konačnih odluka sudova Ujedinjenih naroda. Apsurdno je u sjedištu Ujedinjenih naroda lobirati protiv konačnih odluka sudova Ujedinjenih naroda. Civilizacijska je prava stvar štititi multietničku Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane i narode. Civilizacijski je ispravno ne dozvoliti poistovjećivanje pravosnažno presuđenih ratnih zločinaca s cijelim narodima. Međunarodno i nacionalno pravo je na strani Bosne i Hercegovine. Na strani nekih političara koji negiraju genocid su samo obmane, naveo je Bećirović i dodao:

– Nažalost, neodgovorni političari će i narednih dana nastaviti s manipulacijama. Nastavit ćemo širiti sudske činjenice. Nitko ne može sakriti 422.000 dokumenata, 122.000 sudskih transkripta i 30.000 videa pohranjenih u sudovima Ujedinjenih naroda. Nitko ne može izbrisati konačne presude. Zato predlažemo pojedincima koji negiraju genocid da pogledaju istini u oči. Živjela nepobjediva Bosna i Hercegovina! (I, X)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *