Baš kad mu je krenulo: Damir Džumhur objasnio zašto je morao predati meč

Džumhur je izrazio žaljenje što je povreda došla u trenutku kada je hvatao formu za povratak među Top 100 tenisera svijeta.
bh teniseri napredovali na atp listi damir dzumhur 111 a nermin fatic na 198 mjestu
(Poznat razlog predaje – Foto: Arhiva)

Bh. teniser Damir Džumhur nedavno je predao meč finala kvalifikacija Wimbledona španskom teniseru Alejandru Moro Canasu, a razloge je saopštio tek danas.

Džumhur je imao dobru šansu da uđe u glavni žrijeb Wimbledona, prošavši dvije prepreke u kvalifikacijama. Međutim, zbog rupture trbušnih mišića morao je predati meč. Na Instagramu je objasnio:

“Neki od vas su me pitali zašto sam predao meč u posljednjoj rundi kvalifikacija za Wimbledon. Nažalost, morao sam predati zbog rupture trbušnih mišića. Također, morao sam se povući s Challengera u Braunschweigu ove sedmice.”

Džumhur je izrazio žaljenje što je povreda došla u trenutku kada je hvatao formu za povratak među Top 100 tenisera svijeta.

“Ova povreda je došla u najgorem mogućem trenutku. Imao sam dobar dio sezone i ponovo sam došao blizu Top 100. Nadam se da ću se uskoro vratiti na teren”, istakao je Džumhur.

Povreda trbušnih mišića zahtjeva vrijeme za oporavak, a Džumhur, trenutno 105. na ATP listi, planira povratak među najboljih 100 tenisera do kraja godine.

Njegov najbolji plasman u karijeri, kao i bh. tenisa, bio je 23. mjesto u julu 2018. godine, nakon fantastične sezone i osvajanja tri ATP turnira. U narednim godinama, uslijedio je pad, ali Džumhur se nada uspješnom povratku na vrh. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *