Bard bh. novinarstva Saša Burlica knjigom oživio izgubljeni zavičaj (Foto/Video)

Iz tuzlanskog Off-seta izlazi knjiga Saše Burlice „Izgubljeni zavičaj“, kojom se kroz 55 priča oživljavaju uspomene na događaje i ljude vlaseničke čaršije.

Saša Burlica je rođen u Vlasenici, novinarsku karijeru počeo je u Beogradu, a 80-tih godina bio je šef tuzlanskog Dopisništva „Večernjih novina“, tada najtiražnijeg lista u BiH. U brojnim listovima bivše Jugoslavije objavljivao je reportaže iz sjeveroistočne Bosne.

Već 30 godina živi i radi u Karlovim Varima, u Češkoj Republici. Knjiga „Izgubljeni zavičaj“ će biti promovirana u Tuzli i Vlasenici. Recenzenti su Goran Mišić i Fatmir Alispahić, a tehnički urednik Vuk Kovačević.

Vlasenički novinar Vuk Kovačević je na poleđini knjige napisao da je Saša Burlica jedan od najistaknutijih bosanskohercegovačkih novinara osamdesetih godina prošlog vijeka, koji je u ovoj knjizi sabrao mali dio svog stvaralačkog opusa dugog gotovo pola stoljeća. Sašine priče, piše Kovačević, odslikavaju duh i dah one nekadašnje Bosne, u kojoj smo svi bili srećni i zadovoljni i kojom smo se svi ponosili. (fa)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *