Bandić stigao na sud, aktivisti ga izviždali: “Kriv je, kriv je”

0
106

Danas se održava novo ročište na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram.

Aktivisti su jučer najavili kako će doći pred sud i održati performans te su poručili kako će ih se sigurno čuti. Planiraju ući i u sudnicu, barem nekoliko njih.


Pred velikom dvoranom u županijskom sudu se stvorila velika gužva.

Badnić je ipak smiren i tvrdi kako je sva ta pompa zbog njega.

Jedna aktivistica je otkrila što je u paketu za Bandića.

“C vitamin, ručnik s njegovim imenom, wc papir, četkicu za zube”, opisala je što je u poklon paketu za gradonačelnika i dodala kako njih dvoje ili troje sigurno ulazi u sudnicu, što ovisi o tome koliko će mjesta ostati nakon ulaska reportera.

“Stavi pravu stvar na pravo mjesto, u Remetinec”, stoji na jednom od transparenata.

Sedam točaka optužnice protiv Bandića

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015

Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim. Krajem listopada prošle godine sud je potvrdio dio optužnice protiv Milana Bandića koja se odnosi na zbrinjavanje otpada.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here