Baljić obavio “prozivku” igrača Tuzla Cityja, sutra prvi trening

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja, Elvir Baljić, izvršio je danas na stadionu u Simin Hanu prozivku igrača Tuzla City, koji su se okupili na zajedničkom ručku.

Baljić je prvi trening zakazao sutra u 10 sati, a danas je predstavio novog pomoćnika, Kenana Hasagića, koji će biti trener specijalista zadužen za rad s golmanima.
-Imali smo pauzu od skoro mjesec dana, odmorili smo se, a sada nam predstoji težak trenažni period. Dvije sedmice ćemo raditi ovdje, a onda 26. januara idemo za Antaliju. Prvu pripremnu utakmicu imat ćemo 18. januara u Tuzli potiv Zvijezde 09, a još četiri na pripremama u Antaliji – rekao je Baljić na konferenciji za novinare.

U Antaliji su dogovoreni kontrolni mečevi protiv Bačke Topole (30. januar), s ekipom Makedonija GP (2. februar) i ukrajinskim prvoligašem Karpatyjem (5. februara). Generalna provjera pred nastavak prvenstva dogovorena je u gostima s ekipom Širokog Brijega (15. februar).

-U klub su stigla četiri nova igrača. Moguće je da u napadu dovedemo još dva, ali nećemo žuriti, jer tražimo samo provjerene, kvalitetne igrače. Trenutno smo na četvrtoj pozici za dva boda zaostatka za vodećim ekipama, a naš cilj u drugom dijelu prvenstva je da skupimo što više bodova – naglasio je Baljić.

Novi trener specijalista, Kenan Hasagić, radit će s golmanima.
– Pozvao me prijatelj, Baljić, a o samom klubu sam čuo sve najbolje. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo – kazao je Hasagić.

Tuzla City su unazad mjesec dana napustili Nemanja Zlatković, Said Husejinović i pomoćni trener Mirsad Dedić. (mp – Foto: mpt)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *